perjantai 22. syyskuuta 2017

Inseminaatio VI

We're back on track! Kuudes inseminaatio on tehty. Alkuviikon folliultra näytti hyvältä ja ainakin toistaiseksi lähtökohdat inssille oli kunnossa. LH-huippu napattiin keskiviikkona illalla, joten torstaina oltiin valmiita inssiin. Itse inseminaatiot on aika peruskauraa ja pikkuhiljaa jo kulultaankin melkoisen tuttua hommaa. Nyt me siis taas odotetaan.

Juteltiin samalla käynnillä pikaisesti myös hoidonkulusta. Jos tälläkään kertaa ei nappaa, niin varataan soittoaika omalle lääkärille ja vähän päivitellään suunnitelmia. Omaa oloa helpotti, että oltiin kaikki (lue: vaimo, lääkäri ja minä) yhtämieltä siitä, ettei 25-vuotiaalle (huomenna vaimo 26 v !) ole kovin mielekästä alkaa tehdä IVF:ää. Varsinkin kun kaikki kortit ja olosuhteet on ihan kunnossa. As if mitään raskautta estävää tai hankaloittavaa ei ole löytynyt, lienee kuitenkin järkevintä jatkaa vielä muutamalla inseminaatiolla. 

Lahjoittajan vaihto ja ehkä pieni lääkkeellinen tuki on kuitenkin jatkossa varmaan ihan paikallaan. Vaikka toivotaankin mahdollisimman luonnollista raskautumista, niin kuinka luonnollista loppujen lopuksi naisparin lapsen saaminen voi olla?

Henkisesti nyt menee taas hyvin! Vaimo on edelleen erittäin relax - mutta se handlaa sen homman muutenkin paremmin. Mun henkistä hyvinvointia auttaa ne pari ystävää, joille olen tästä projektista kertonut. Tuntuu jotenkin niin hyvältä, että tää asia ei kosketa pelkästään mua ja vaimoa, vaan että joku muukin on ihan vilpittömän kiinnostunut siitä miten mulla ja meillä menee.

Eikä kaikkein vähiten auta se, että tietää ympärillä olevan ihmisiä joille voi sanoa kun harmittaa ja ahdistaa. Ja takuuvarmasti saa muutaman kauniin sanan ja jaksaa taas. Kiitos. <3

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä plääniltä. Toki plääni on paras silloin kun sitä ei tarvita ;) Täällä kaikki peukaloiset sojossa onnistumisen puolesta!

  Meillä ois puolittaisella lh-plussalla inssi osunut hätiköitynä tähän päivään, joten rintarinnan olisi taas kuljettu. Pidetään kuitenkin välikierto ja jatketaan ens kuussa paremmilla spekseillä ja uudella lääkärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos vaan, kun mennään samaan sykliin! Saako kysyä onko lääkärin vaihdolla joku syy taustalla?

   Meidän lääkäri oli alkuun hiukan erikoinen, mutta ilmeisesti hitaasti lämpiävää sorttia vaan, kun pari viimeistä kertaa on ollut ihan superjees!

   Poista
  2. Meidän oma lääkäri lähtee muutamaksi kuukaudeksi erikoistumisenerikoistumaan yliopistosairaalaan. Saadaan sama lääkäri, joka mulla oli pari vuota sitten. Vaikka ei meillä väliä. Inssit on tehnyt muutenkin aina se, jolla on samana päivänä sattunut olemaan aikaa.

   Luovuttajankin vaihdosta on mietitty, mut sitä hidastaa toiveemme lasten biologisesta siteestä (joka pitäisi tulla luovuttajalta kun synnyttäjä on eri). Olkia on pakkasessa vielä ainakin 5. Sen jälkeen on pakko miettiä..

   Kiva et teillä on alkanut omalääkärin kanssa rullaamaan :)

   Poista
 2. Jee! Toivotaan parasta!!! :) Me vaihdettiin jo ekan kahden inssin jälkeen luovuttajaa ja nää vikat kolme kertaa on ollut sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin aluksi mietittiin aikaisemmin luovuttajan vaihtoa, mutta se sitten jotenkin jäi... :D

   Poista
  2. Ja eihän sitä tiedä milloin se tärppi tulee :) eka luovuttaja ei ollut ominaisuuksiltaan niin meidän mieleen, mutta silloin ei vaihtoehtoja ollut kuin pari. Mutta tää nykynen ilmesty yht’äkkiä listoille kuin tyhjästä :D ja tän kanssa nyt todistetusti kaks kertaa napannu, vaikka sen keskenmenon jälkeen vaihtoa mietin taas, kun ajattelin, jos meidän geenit ei vaan sulaudu yhteen, mutta onneks ei vaihdettu.

   Poista
 3. Toivon todella, että tämä kuudes kerta olisi se maaginen THE kerta <3. Oletko muuten lukenut Kelan korvauksista? Tässä: http://www.kela.fi/hedelmoityshoitojen-korvaaminen. Tiedän, että sivuilla puhutaan 12 inssistä, mutta kuulemma käytännössä parit ovat hakeneet (ja saaneet) korvausta "jo" 8 kerran jälkeen (näin olen siis kuullut). Olen pahoillani, jos tämä kuulostaa siltä, että en usko teidän mahdollisuuksiin raskautua. Uskon ja toivon todellakin, että ette joudu tekemään 8 inssiä. Vaimoni motto on ollut "pessimisti ei pety", joten oltiin jo heti alussa perehdytty kaikenlaisiin vaihtoehtoihin, jos raskautuminen olisikin vaikeaa. Joten halusin jakaa tämän tiedon teille, ihan varmuuden vuoksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkeistä! Olen itse ollut siinä uskossa, ettei korvauksia saa ellei ole jotain diagnosoitua "vikaa" tai ongelmaa raskautumisessa. Täytyypä perehtyä - varmuuden vuoksi!

   Ja kiitos vielä vinkistä, en missään nimessä ajatellut että neuvosi olisi jotenkin epäilys meidän mahdollisuuksiin. :)

   Poista

Kiitos kommentista!