tiistai 27. maaliskuuta 2018

Alkionsiirto

Yksi hieno alkio on nyt siirretty. Odottavan aika on vaan niin pitkä! Vielä joudutaan hyvä tovi odottamaan, ennen kuin voi edes kotona tehdä raskaustestiä. Myöhemmin on joka tapauksessa luvassa vielä veritesti, joka kuuluu meidän klinikalla rutiineihin alkionsiirron jälkeen.

Munasolupunktion jälkeen aloitettiin tukilääkkeeksi Lutinus, keltarauhashormoni. Lisäksi siirron jälkeen pistettiin Gonapeptyl tukemaan alkion kiinnittymistä. En kyllä oikeastaan muista, mikä indikaatio Gonapeptylillä muuten on, mutta siitä saattaa olla hyötyä alkionsiirron jälkeen alkion kiinnittymisessä. 

Lutinus on siitä hieno valmiste, että sen sivuoireena on kaikki raskausoireet. Vaikka toisaalta, mikä tahansa raskausoire voi olla ihan normaaliakin elämää... Parhaani mukaan olen yrittänyt olla ajattelematta koko alkionsiirtoa ja sen onnistumista. Tai epäonnistumista. 

Vaimo on edelleen tosi zen. 

6 kommenttia:

 1. Sun vaimolla on upea toi zen taito. Wau!
  Toivottavasti pikkunen on tarrannut tiukasti kiinni, en malta myöskään odottaa tulosta! Käääääk!

  VastaaPoista
 2. Huisin jännittävää! Kaikki kortit peliin teidän puolesta. Myötätuulta matkaan alkiolle ja teille :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että olette päässeet jo näin pitkälle! Sitten kun asiat alkaa rullata niin ne menee yllättävän nopeasti. Paitsi aika alkionsiirron/inseminaation jälkeen, ne päivät vaan matelee. Meidän eka alkionsiirto ei tuottanut tulosta ja se oli tietysti valtavan suuri pettymys. Ne onnistumisprosentit on kuitenkin niin suuret. Nyt pidetään tämä kuukausi taukoa ja jatketaan sitten taas projektia. Meillä on vielä pari alkiota pakkasessa, joten onneksi ei tarvitse mennä sentään uuteen punktioon.

  Pidän teille peukkuja oikein hartaasti, toivottavasti alkio kiinnittyy ja saatte positiivisen tuloksen!! Oi miten jänniä aikoja elette. :)

  Täti Etelästä eli Johanna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, kävipä kurjasti teidän ekassa siirrossa. Jotenkin sitä vaan niin uskoo siihen touhuun, kun ne onnistumisprosentit on niin suuret, kuten sanoit! Hyvä kuitenkin, että on vielä alkioita siellä pakkasen puolella. Tsemppiä seuraavaan yritykseen! :)

   Meillä alkaa olla odottelu kohta taputeltu. Vielä muutaman päivän loppurutistus! Huh.

   Poista

Kiitos kommentista!