keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Miten meni, IVF?

Kuinka h i t a a s t i voi neljätoista päivää kulua? 

Tosi hitaasti. 

Alkionsiirrosta on nyt 16 päivää ja tällä hetkellä oikeestaan tuntuu, että se aika meni sittenkin tosi nopeasti! Pääsiäinen hieman pitkitti meidän pääsyä siihen verikokeeseen, mutta sinnekin päästiin lopulta eilen. Käytiin oman kunnan yksityisessä labrassa, niin jouduttiin odottelemaan tuloksia reilu vuorokausi. Klinikan omasta labrasta tuloksen olisi saanut saman päivän aikana.

Voin kertoa, että tää viimeinen vuorokausi oli vieläkin hitaampi, kuin sitä edeltänyt kaksi viikkoa!

Ihan täysin mulle ei auennut, minkä vuoksi alkionsiirron jälkeen täytyy vielä määrittää HCG-arvo verestä? En huomannut sitä silloin klinikan lääkäriltä kysyä. Osaako joku sanoa?

Alkionsiirron jälkeen meidän hoitava lääkäri sanoi, että voidaan halutessamme tehdä kotona raskaustesti pääsiäisen aikana. Mähän olisin luonnollisesti halunnut tehdä esimerkiksi joka päivä, haha. Onneksi vaimo on meistä se, jolla ei viiraa päässä yhtä pahasti, niin se osaa pikkusen toppuutella näitä mun mielitekojani. Jokatapauksessa me kuitenkin tehtiin kotona raskaustesti 12 päivää siirron jälkeen. 

Ja myös seuraavana päivänä. 

Ja sitä seuraavana.

Aika maagiseltahan se tuntuu, kun raskaustestiin pärähtää kontrolliviivan lisäksi toinenkin viiva. Ei haamuviiva, ei viivan paikka. Vaan sellanen ihan oikea, kunnollinen, vahva viiva.

Tänään veritestin tulokset vahvisti vielä sen, että meidän ensimmäisen IVF:n tuoresiirto tuotti toivotun tuloksen. Kaikki on vielä mahdollista, mutta hitsi vieköön, raskaus on ensimmäistä kertaa ainakin alkanut!

19 kommenttia:

 1. Niin hienoa! Onnea!

  VastaaPoista
 2. Niin paljon onnea, pieni ihme on nyt matkassa mukana, toivottavasti kaikki menee loppuun asti hyvin!! Oon niin onnellinen teidän puolesta <3 :’)

  VastaaPoista
 3. Hurjasti onnea! :)

  Mulla oli IVF-alkuinen raskaus, eikä klinikka ehdottanut mitään verikoetta. Eikä itse koettu sitä tarpeelliseksi niin ei vaadittukaan. On vaan joidenkin klinikoiden käytäntö, ei mitenkään pakollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näin mäkin ymmärsin, ettei verikoe ole kaikkialla käytössä. Vaan olihan se kiva varmistus sille kotitestille. :)

   Poista
 4. Jeeeee!!! Ihanaa! <3 Onnea! Just tänään ajattelin teitä ja mietin, mitä teille mahtaa kuulua. Mutta hyvää siis selkeästi. :) Tää uutinen oli kyllä ihan paras juttu tässä (muuten niin karmivassa) päivässä!

  Toivotaan, että pikkuinen pysyy matkassa mukana ja kaikki menee hyvin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Matkaa on vielä hurjasti edessä, mutta toivotaan kaikki sormet ristissä että mini pysyy hyvin matkassa. :)

   Poista
 5. Valtavasti onnea! Olipa jännittävä teksti, oli pakko vähän vilkuilla viimeistä riviä salaa etukäteen!

  VastaaPoista
 6. Ääks! Aivan mahtavaa. Onnea niin vietävän paljon!

  VastaaPoista
 7. Jee,onnea tärpistä! Toivotaan, että kaikki menee jatkossa hyvin :))
  Hcg:tä mittailevat saadakseen viitteitä siitä, että raskaus on "normaali" ja arvo on noussut niinkuin pitää raskausviikkoihin nähden. Yleensä kannattais vielä ottaa toinen verikoe, että näkee sen hcg-arvon kehityksen, mutta jos arvo oli tässä tapauksessa kerralla hyvä, nii ei varmaan sit oo tarvetta uusintamittauksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toivotaan että kaikki jatkuu yhtä hienosti, kuin lähti liikkeellekin. :)

   Poista
 8. EIkä! Onneksi olkoon!! :D Ihan mahtavia uutisia!! Toivottavasti kaikki menee hyvin myös tästä eteenpäin. Jään mielenkiinnolla lukemaan ja seuraamaan teidän tilannetta, toivottavasti mekin saadaan onnistunut IVF-tulos pian. :)

  Meille lääkäri sanoi, että hcg mitataan verestä sen takia, että koska IVF:ään liittyy niin paljon lääkkeitä ja hormoneja niin tavallinen pissatulos ei välttämättä ole luotettava ja siksi se mitataan myös verestä. (Täällä pelkästään verestä, tavallista raskaustestiä ei "suositella" ollenkaan.) Mene ja tiedä.

  Onnea vielä valtavasti! :)

  T. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Teidän lääkärin info tuosta hcg-arvon mittaamisesta kuulostaakin oikeestaan aika loogiselta. Eipä tullut itselle mielen viereenkään.. :D

   Poista
  2. Ja hei tuhannesti onnea teille matkaan!

   Poista
 9. Jo oli aika näiden odotettujen uutisten. Sylin täydeltä onnea ja myötätuulta viikoille tuleville! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! :) Ollaan tuskallisen tietoisia siitä, mitä kaikkea tässä vielä voi tapahtua. Mutta päätettiin, että nautitaan tästä niin pitkään kun voi! Toivottavasti ihan finaaliin asti.

   Poista

Kiitos kommentista!