perjantai 18. elokuuta 2017

Miten voi parisuhde?

Tähän totiseen leikkiin ryhtyessämme, kerrottiin projektista harvoille ja valituille ihmisille. Yllättävän moni oli sitä mieltä, että matka perheeksi meidän tavalla tulee olemaan raskasta psyykkisesti. Uskoin sen. Olin henkisesti varautunut siihen, että ovuloimattomat kierrot, aikataulutuksista johtuen väliin jäävät kerrat tai puhtaasti negatiiviset lopputulokset inseminaatiosta - saattaisi vaikuttaa meidän parisuhteeseen. Paha olo puretaan siihen lähimpään. Mun tapauksessa vaimoon, tietysti.

Nyt takana on siis kolme tuloksetonta inssiä, sekä yksi höpö-inssi jota ei kuulemma edes lasketa yritykseksi. Siinä kierrossa oli pielessä ihan kaikki ajoituksesta lähtien. No ne kolme inssiä, kuusi viikkoa piinapäiviä. Kolmet alkaneet kuukautiset. Pettymys on ollut pinnalla jokaisella kerralla. Nyt viimeisin negatiivinen yritys oli ehkä kovin isku vasten kasvoja. Vaikkei syytä epätoivoon vielä olekaan, niin kyllä takaraivossa jo välillä jyskyttää että miksei se koskaan onnistu meille! 

Parisuhde voi kuitenkin erinomaisesti. Vaikken itse ole hoidettavan roolissa, niin jokainen ovulaatio, inseminaatio ja tehty raskaustesti on meidän yhteinen asia. Otetaan yhessä se pettymys vastaan. Tsempataan toista uuteen nousuun ja aletaan odottaa uuden kierron uutta yritystä. Välillä ollaan puhuttu siitä, miten pitkälle ollaan nyt henkisesti valmiita viemään tätä matkaa, mutta toistaiseksi ei ole tullut raja vastaan. Joskus vaimoa ärsyttää ja harmittaa ettei taaskaan tullut tulosta. Joskus vaimo ottaa sen kevyemmin ja suukottaa mun otsaa, kun mulla ottaa päähän. 

Meistä on tullut tiiviimmin yksikkö ja ollaan hyvinkin tietoisia tästä parisuhteesta: siitä mitä se ottaa ja mitä se antaa. Me toimitaan nykyään tiiminä hyvin, me ollaan myös yksilöinä ihan loistavia. Tuloksettomat inssit ei ole kenenkään vika, eikä kolme kertaa tarkoita vielä sitä, ettei meille tulisi koskaan lasta. MUTTA ärsyttäähän se.

Toistaiseksi tuloksena tästä matkasta on yksi loistava parisuhde, joka oli ennenkin mieletön. Nyt se vaan on vieläkin parempi.

2 kommenttia:

 1. Musta tuntuu, että myös meillä tuo yritysprosessi vain lähensi meitä vaimon kanssa, jos se nyt enää oli meidän symbioosissa mitenkään mahdollista. :D Raskasta aikaahan se oli, mutta yhdessä siihen olimme lähteneet ja yhdessä elimme kaiken läpi.

  Toivotaan, että teilläkin pian tärppäisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä kuulla! Mekin ollaan aika hyvään symbioosiin tässä kasvettu, mutta voihan sitä aina lähentyä vielä pikkusen... :D Ja kiitos!

   Poista

Kiitos kommentista!