lauantai 1. kesäkuuta 2019

Aika menee niin nopeasti!

Meidän vauva on jo reilut viisi kuukautta vanha. Ihan huikeaa nähdä pienen ihmisen kehitystä. Jokainen uutena opittu asia, eli käytännössä ihan kaikki, on aina niin jännittävää. Sekä lapselle, että vanhemmille. Uudenlainen ääni tai huulten päristely on aina muutaman päivän kestävä juttu, jota harrastetaan tauotta. Samaan aikaan ihmettelen sitä, että hei meidän lapsihan osaa rapsuttaa! Ja hän rapsuttaa aivan kaikkea, tauotta.

Niin pieneen, mutta niin suureen, ikään on mahtunut vaikka kuinka paljon. Hän on käynyt lomalla pohjoisessa - 600 kilometrin automatka suuntaansa oli ajatuksena äideille aika jännittävä. Mutta ai että se meni hienosti! Beibi on osallistunut isoisoäitinsä muuttoon, kyläillyt, ollut hoidossa. Hän on käynyt keinumassa, ravintolassa ja kahviloissa. Hän on ollut ostoksilla ja rakastunut jokaiseen vaatteeseen, josta äidit ei niin välitä. Hän on vienyt kaikkien sydämet.

Hän on niin s u l o i n e n. Hän rakastaa meidän koiraa ja sen heiluvaa, tuuheaa häntää. Hänellä on lempileluja, kuten punainen rinkula jonka käyttöfunktiota äidit edelleenkin ihmettelee. Hän on varsinainen sylivauva ja nukkuu mieluiten sylissä tai kainalossa ihan lähellä. Toisaalta hän viihtyy pitkiä aikoja lattialla tutkien pientä purkautuvaa langanpätkää. Edelleen hän herää hymyillen. Hän hymyilee paljon, hän nauraa (joskin hieman valikoiden ja kitsaasti).

Hän on niin pieni, että käyttää edelleen samoja vaatteita kuin syntyessään. Vaikkakin nyt ne vaatteet ei ole enää isoja, vaan sopivan kokoisia. Meidän pieni kuivan kesän orava. Toisaalta en malta odottaa että hän kasvaa ja voidaan nauttia elämän tarjoamista ihmeistä ihan eri tavalla! Toisaalta, en kestä sitä että hän kasvaa niin nopeasti.

Hän on niin r a k a s.

7 kommenttia:

 1. Meillä myös siro lapsi, nyt 1v3kk käytiin neuvolassa ja puntari oli vain reilu 8kg, hehe :D joskus stressasin painoa, kunnes vaan iskostin itselleni, että hän on vain siro ja piste :D mutta parasta on juuri ollut tuo, et kaikki vaatteet on juurikin mennyt pitkään, eikä mikään ole jääny käyttämättä. Edelleen meillä käytetään kokoa 74 ja osasta menee 80,mutta aika isoja ovat vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vaimo oli alkuun vähän paineissa beibin painosta, kaveri kasvaa tasaisesti kyllä, mutta kun on pienikokoinen niin sitten on. Hullua seurata samanikäisiä, jotka painaa nyt 5kk iässä jo 8-11 kg. :D

   Poista
  2. No jep! Meillä kans tasaisesti omalla miinus 2 käyrällä kasvanut. :)

   Poista
 2. Aika menee aivan hurjan nopeasti! Meidän vauva meni tänään ekaa kertaa päiväkotiin. Vauvavuosi on kyllä yksi hujahdus. Minkä kokoinen teidän pikkuinen siis nyt on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jännä päivä teillä! Miten pienen päivä oli sujunut?

   Meidän vauva oli nyt 5kk neuvolassa 5,6kg ja reilut 61cm pitkä. Hoikka tyttö!

   Poista
  2. On pikkuinen! Mutta hyvä, jos tasaisesti kasvaa. :)

   Tänään neljäntenä hoitopäivänä Touho jäi hoitajan syliin ja vilkutti. Viihtyy hoidossa tosi hyvin! Ikävöi tietysti välillä, mutta hyvin on mennyt.

   Poista

Kiitos kommentista!