torstai 10. toukokuuta 2018

Vaimon raskausoireet

Se kävelee hitaammin kuin mummot rollaattorilla. Koska hengästyy nopeasti, selkä kipeytyy ja alkaa heikottaa.

Se on niin väsynyt, että on nukkunut pari kertaa päiväunet. Mitä se ei normaalisti koskaan tee. Se nukkuisi mielellään kellon ympäri, koska koko ajan väsyttää, mutta toisaalta herää aamuyöstä jo valvomaan. Pari tuntia heräämisen jälkeen se onkin taas jo väsynyt. Ja ilolla kaivautuu peiton alle yhtä aikaisin kuin ne rollaattorimummot. 

Sitä heikottaa ja voi pahoin. Ei onneksi tarvitse oksennella, mutta 12 tuntia päivässä kestävä kuvotus ja sitä myötä heikotus ei ole sekään kivaa. Jalkeilla se kestää olla vaihtelevasti parista minuutista varttiin. Tiskikoneen tyhjennys kestää sen pari minuuttia, mutta sen jälkeen tarvitsee jo lepotauon. Yleensä keittiön lattialla istuskellen. Ja sitä mummo-vauhtia kävellen pystyy juuri ja juuri 15-20 minuutin "lenkkiin". 

Se syö meidät vararikkoon. Koska aina on nälkä. Paitsi että puolet ajasta mikään ei oikein maistu ja kuvottaa. Paitsi kaikki se, mitä meillä ei kotona ole. Tänään maistuu jogurtti tosi hyvältä, niin me ostetaan sitä varastoon jääkaappiin. Ja huomenna se ei halua edes ajatellakaan jogurttia. Eli mun ruokavalio on viime aikoina ollut kaikki vaimon jämät. Siis vaikka kaksi litraa jogurttia päivässä, ennen kuin se menee vanhaksi.

Sen vatsa on kuin iso ilmapallo. Alkuraskauden turvotus on läsnä ihan toden teolla. Ultratessa tuli ilmi, että munasarjat on edelleen melko kookkaat keltarauhasten vuoksi. Niitä on paljon, ja ne on isoja. Vaikuttaa siltä, että alkion siirron jälkeen jonkinlainen hyperstimulaatio on kuitenkin tullut, vaikka olikin täysin oireeton. Jos en tietäisi, en välttämättä uskoisi, että nyt on meneillään vasta rv 9+6.

Kaikella rakkaudella: se on myös ollut tosi ärsyttävä. Pienetkin asiat hermostuttaa ja se ärsyyntyy, kun mä en ymmärrä sitä. Vaikkei se itsekään selkeästi tiedä, mitä se yrittää sanoa. Onkin ollut aika outoa, kun yleensä se on niin tasainen ja sillä on niin pitkä pinna - ja nyt en toisaalta aina edes tiedä, missä kohtaa se kivi sen kengässä on. Hormonitoiminta on ainakin siis hyvin käynnissä!

Kuka myöntää olleensa raskausaikana ärsyttävä? Tai himoinneensa just sitä tuoretta ananasta (mielellään keskellä yötä, kun se ananas on edellisenä päivänä jätetty ostamatta), joka toissapäivänä sai aikaan vaan ihan megalomaanisen oksetuksen? Tai mitä outoja makuyhdistelmiä ootte himoinnut? Vaalin ikuisesti muistoa, kun kuulin sukulaisen halunneen syödä seinistä rappausta.

Onhan tää. Aika kivaa aikaa.

1 kommentti:

  1. Mulla oli kans toi et tänään teki mieli esim. Omenaa ja huomenna se oksetti :D mut mitään outoa mun ei tehny missään vaiheessa mieli. Mutta ruusun tuoksu oli best!
    Hahah mä oon erikoisnainen, koska L:n mukaan olin kivempi ja rennompi raskaana (ja sen huomaan itekkin, että oon taas oma itteni ja kiukuttelen herkästi)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!