perjantai 4. toukokuuta 2018

Ensimmäinen neuvola

Pitkän työputken päätti muutama yövuoro, joten siitä onkin hyvä mennä suoraan ensimmäiselle neuvolakäynnille.

Eilinen aamu oli jännittävä! Meidän ensimmäinen neuvolakäynti tulevina vanhempina. Luulin jo päässeeni tämän vaiheen yli, mutta kaikista eniten jännitin miten meidät naisparina otetaan vastaan. Vaikka me ollaan aina kohdattu pariskuntana ihan normaalia kohtelua, olen jostain syystä kehittänyt päähäni kuvan, jossa mun täytyy jotenkin perustella ja vakuuttaa tätä meidän parisuhdetta. Ei ole tähän mennessä vielä tarvinut. Eikä tarvinut eilenkään.

Vaimo on super zen, edelleen. Monissa asioissa. Ehkä sen takia ensimmäistä neuvola-aikaa varatessaan hän ei huomannut mainita mitään puolisosta: näppärästi jäi siis pimentoon myös se, että vaimolla onkin vaimo. Kenellä tahansa voi mennä pasmat sekaisin, kun mielikuva ja odotus ei vastaakaan todellisuutta. Olet valmistautunut tuleviin vanhempiin äitinä ja isänä, mutta vastassa onkin kaksi äitiä. 

Kävi kuitenkin ilmi, että myös meidän neuvolan terveydenhoitaja on super zen. Tuntuipa huikealta, kun hän niin luonnollisesti puhui meistä molemmista tulevina vanhempina. Ei kertaakaan outoja kysymyksiä lapsen isästä tai sanavalinnoissa takeltekua. Ei sillä, en olisi loukkaantunut. 

Vaimon verenpaine - hyvä. Virtsanäyte - normaali. Audit-testi molemmille - molemmille yksi piste. Ei tupakkaa, nuuskaa, vältettäviä ruoka-aineita. Kyllä monivitamiini, foolihappo, normaalit elämäntavat, liikunta. Kyllä myös kahdelle sokerirasituskokeelle. Lähisuvun tyypin II diabetes motiivina päädyttiin yhdessä terveydenhoitajan kanssa kahteen sokerirasituskokeeseen. Sinänsä taustatiedot ei olisi kahta testausta vättämättä vaatinut, mutta ihan vain varmuuden vuoksi. Eihän siitä haittaakaan ole.

Jäi niin hyvä fiilis. Tunnin luonnollinen, rento ja miellyttävä keskustelutuokio kolmen ihmisen kesken. Kaksi tulevaa vanhempaa ja se terveydenhoitaja, ammattilainen. Neljäsataa lappua tietoa, ohjeita, hyödyllisiä linkkejä, puhelinnumeroita. Ja ne kaksi tulevaa vanhempaa informaatioähkyssä. 

2 kommenttia:

  1. Joo se tietomäärä mikä tulee ekalla kerralla! Ja sit mietit kotona, et mikä koe otettiin milläkin viikolla :D onko siellä raskausoireita vai onko vaimosi säästynyt niiltä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, joo, tosi paljon tietoa! :D Vaimo on ollut tosi huonovointinen, kaikki kaksi metriä pidemmät matkat käy aika paljon voimille, kun heti alkaa heikottaa.

      Poista

Kiitos kommentista!