maanantai 31. heinäkuuta 2017

Ne ovulaatiotestit

Tilattiin alkukesästä ovulaatiotestejä tosiaan netistä, kun ei muuta asiaa pääkaupungin ja näin ollen myöskään klinikan suuntaan ollut. Ne testithän oli halpaa kuin saippua! Klinikalta ostettavat testit on kolmisen euroa kappale, joten tässä jos missä olisi loistava sauma hiukan säästää. 

Ikävä kyllä netin kautta tulleet testit ei jostain syystä juurikaan ole toiminut meillä. Testin mukaan ovulaatiota olisi pitänyt tässäkin kierrossa vielä hyväkin tovi odotella - ei siis ovulaatiosta kertovaa viivaa näkynyt - vaan ultrausten perusteella ovulaatio oli tulossa. Ja myöskin inseminaatiopäivänä ovulaatio oli tosiaan tapahtunut, vaikka testi edelleenkin näytti puhtaasti negatiivista. Onneksi ultrauksen ajankohta oli kuitenkin hyvin ajoitettu, ja siinä oli jo ennalta nähtävissä, että ovulaatio tulee tapahtumaan pian. Tällä kerralla inseminaatio ajoitettiin puhtaasti ultrauksen perusteella, vaikka toki edelleen ovulaatiota yritettiin tikuttaa. Hiukan kyllä itseä jäi kaivelemaan, ettei ajoitus tainnut kuitenkaan osua ihan nappiin...

Nyt alkaa olla kuitenkin kolmannes piinapäivistä ohitettu! Kohtalaisen sujuvasti ainakin omalta osalta, haha. Normaalisti olen ihan super kärsimätön, ihan minkä tahansa asian suhteen. Nyt sen sijaan olen ollut hyvin ahkerasti työmaalla - tehtyjä tunteja viimeisen viiden päivän aikana on takana nyt 55. Edessä häämöttää enää pari yövuoroa ja sitten koittaa kuuden päivän vapaus!

Ilmeisesti ratkaisu piinapäivien kohtalaisen kevyeen kulumiseen on: älä ajattele. Tämä tietenkin on melko selvä ratkaisu. Jonkinlaista sijaistekemistä sen sijaan kuitenkin tarvitsee, niin en aio valittaa tästä ihan itse suunnittelemastani järkyttävästä työputkesta. Toisaalta päivien kuluminen on tuskallista, kun takaraivossa koputtelee että ne menkat kuitenkin sieltä alkaa. En tiedä, kumpi on turhauttavampaa: ennen raskaustestiä alkavat kuukautiset, vai se negatiivinen testi?

Pessimisti ei pety! Haluaisin aina sanoa, että olen peruspositiivinen ihminen, mutta oikeestaanhan siis en ole. Pessimistisesti tähän(kin) kiertoon ja yritykseen suhtautuminen tuntuu toisaalta toimivan; kun ei tule luotua liian suuria odotuksia. Tipahtaa sitten hiukan matalammalta, jos niin piinailun lopussa käy. Toisaalta toivotun tuloksen saaminen saa kyllä pessimistinkin ilahtumaan, eikä taatusti pessimisti riemuitse sitä optimististakaan vähemmän!

7 kommenttia:

 1. Oon varmaan ennenkin sanonut, mut oon ovistikkujen seurana käyttäny myös digiä, tosin mä kun olen ovulaatiovammanen ei niistäkään juuri ole hyötyä ollut. Ja todistetusti voi raskautua ilman ovisplussaa (kunhan se on hollilla ultran perusteella) ;) et toivotaan teille kahta viivaa <3
  Mullakin olis kaks yövuoroa edessä toisten unta valvoen, sit mun yötyöt loppuukin kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meetkö säkin tänään yövuoroon? Jännää, vikat yöt siis!

   Poista
  2. Onko teillä yleensä kiireiset yöt? Mietin olisko sulle voinut laittaa esim. sähköpostia, jos tuntuu ettei työvuoro etene..!

   Poista
  3. Itseasiassa ei oo kiireiset (tai ainakaan yleensä). Onks sun s-posti blogin mukainen tai sellanen anonyymi? Mulla kun näkyy nimi osittain (se mua nyt ei sinänsä haittaa) mut en tänne julkisesti viittis sitä jakaa :D

   Poista
  4. Itseasiassa on blogille oma sähköposti, jonka juuri liitin onnistuneesti varsinaisen sähköpostin yhteyteen! mekaksja (at) Gmail.com on osoite.

   Poista
 2. Itellä ei ole kokemusta Raskauskeijun tikuista, mut lot-numerosta riippuen porukka ajoin valittelee ettei OneStepit tunnu toimivan. Tosin ite en ees tiedä niiden cutoffia. Me ollaan aina tilattu CB:n perusdigi (10kpl) ja Sofi-merkkisiä liuskoja kotitesti.fi:stä. Liuskoilla on testattu aamuin illoin ja kun ovis alkaa olla hilkulla, varmistettu digillä. Sofin CutOff on 25mlIU/ml. Ei oo koskaan pettäneet ja halpoja ku mitkä. Suosittelen, jos tarvetta viel joskus on. Toivotaan kuitenkin ettei niitäkään tarvii miettiä enää. Tsemppiä testipäivän odotteluun :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!