torstai 9. elokuuta 2018

Vauvalle vaunut, check

Nyt kun rakenneultrassa kaikki oli kunnossa ja vauvakin tuntuu konkreettisemmalta myös mulle, niiden potkujen myötä, ollaan entistä enemmän valmistauduttu vauvan tuloon.

Ollaan nyt käyty tilaamassa sekä vaunut että kaukalo. Onko kukaan muu kokenut jotenkin hankalaksi sen vaunuvalinnan, vaikka liikkeeseen mennessä olisikin jo tiedossa mitä merkkiä ja mallia on lähdetty hakemaan? Eri rungot, renkaat, kankaat... Huh huh.

Me päädyttiin vaunuissa Emmaljunga NXT90F, joka taitaakin olla sama malli, kuin Perheunelmia-blogin vaunut. Väriksi otettiin Lounge grey. Vaikka vaunuvalinta sinänsä olikin helppo tehdä, niin vitsi miten monipuolisesti on käytännöllisen ja monikäyttöisen oloisia vaunuja! Ja jotka on lisäksi vielä hienoja. Aikamoista selvitystyötä saa etukäteen tehdä, jotta pääsee edes jokseenkin kärryille siitä, mitä kuvittelee vaunuilta haluavansa. 

Valittiin siis NXT90-mallista FLAT versio, jossa istuin on sellainen perinteisen mallinen ja menee täysin vaakaan asentoon. NXT90-vaunuja saa myös kuppi-istuimella, joka henkilökohtaisesti miellytti mun silmää hieman tuota flat'tia enemmän. Kuppi-istuimella vaunut on hieman siromman näköiset, joskin vaunurunko näytti melko suurelta. Flat-version istuin ei kuitenkaan sekään ole mikään valtamerilaiva, vaan näyttää ihan sopusuhtaiselta paketilta rungon kanssa. Ajateltiin lähteä liikkeelle tuolla kokonaan makuuasentoon saatavalla mallilla. Onko jollakin ollut vaunuissa/rattaissa kuppi-istuin ja mitä ootte tykännyt siitä? Ensimmäisen lapsen ja ensimmäisten vaunujen kanssa päädyttiin perinteiseen lähinnä kai sen vuoksi, ettei kummallakaan ole kokemusta kuppi-istuimesta käytännössä. 

Kaukalo otettiin isofixillä ja lisäksi vielä adapteri vaunurunkoon. Varmasti vasta käytännössä huomataan kuinka järkeviä valintoja ollaan tehty; hankala vielä sanoa tuleeko esimerkiksi adapterilla olemaan käyttöä, mutta noissa hankintojen hinnoissa yksi adapteri ei paljoa tunnu. Ootteko muut kokeneet kaukalon yhdistämisen vaunujen runkoon hyödyllisenä? 

Melko jees fiilis, kun parit isommat hankinnat on nyt jo tehty! Ja vielä enemmän jees fiilis siitä, että oltiin liikkeellä hyvien alennusten aikaan! Nyt elokuun ja alkusyksyn aikana monet mallistot päivittyy ja kuosit vaihtuu, niin tuotteita myydään aika hyvillä alennuksilla. Kelpaa.

9 kommenttia:

 1. Vaunujen valinta on ihan mahdoton urakka. Meillä meni muutaman kerran suunnitelmat ihan uusiksi ja muutaman kerran jo ihan varmasti viimeisen päätöksen jälkeen. Mutta tulokseen on oltu tyytyväisiä. Emmaljunga Super Viking -vaunut tuli mukaan. Toisaalta eihän sitä tiedä, kun vasta käytössä, että osuiko kuitenkaan. Tsemppiä raskausmatkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmaljungan Super Viking vaikutti mustakin tosi hyviltä! Niiden ainoa ongelma oli se NXT-mallia jonkin verran isompi koko, ainakin kasaan laitettuna. Meidän eteinen tai säilytystilat muutenkaan ei varmaankaan tuosta laajene, joten kompromissi aavistuksen pienempien vaunujen kanssa oli tehtävä. Super Vikingeistä olen kyllä kuullut pelkästään hyvää!

   Poista
 2. Onnea vaunuhankinnasta! :) Me perehdyttiin vaunuihin kyllä todella vähän etukäteen, mutta onneksi ollaan oltu tyytyväisiä valintaan. Meillä siis Super Vikingit. Siinä on tuo kuppi-istuin ja tuntuu kyllä hyvältä Penun käytössä. Toki meillä ei ole kokemusta mistään muusta (paitsi matkarattaista), joten vaikea verrata flatiin.

  Meillä oli adapterit, joilla saatiin turvakaukalo vaunurunkoon. Se oli pikkuvauva-aikana kyllä todella kätevä, kun lähdettiin kauppaan/kauppakeskukseen, niin sai Penun kätevästi siirrettyä autosta nukkuvana mukaan (jos sattui nukkumaan). Etenkin talvella se oli todella kätevä, kun meillä oli lämpöpussi turvakaukalossa, joten siirtyminen oli helppoa ulkoa sisätiloihin, mutta luultavasti olisi ollut ihan yhtä kovassa käytössä kesävauvallakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän olen selvittäjä. :D Selvitän asioita ja yksityiskohtia jo aina hyvissä ajoin. En tiedä onko kyse siitä että "pakko saada tietää nyt heti" vai oonko vaan yksinkertaisesti niin utelias. :D Sen vuoksi vaunujakin olen katsellut ja googlaillut jo varmaan kaksi, kolme vuotta sitten? Haha.

   Kiva että adapteri oli teillä ainakin käytännöllinen! Pikkuvauva-arjessa on varmaan ihan muutama muukin homma, joka yhtäkkiä onkin aiempaa haastavampaa, niin kiva jos jostakin saa itselleen vähän helpotusta. :)

   Poista
 3. Hyvä vaunu/ratasvalinta! Emmaljungista noi olis ollu ehkä meidänkin suosikki. Päädyttiin kuitenkin Britaxeihin, kun saatiin esim. samaan pakettiin vaihdettavat talvipyörät ja jalkasuoja ja adapterit kaukalolle. Nyt vaan harmittaa se, että meiän istuinosa ei mene täysin makuuasentoon. Poika on ikäisekseen niin pitkä, että viimeistään nelikuisena varmaan pitää jo siirtyä kopasta istuimeen ja siksi täytyy nyt hankkia erilliset rattaat, jotka menis täysin makuuasentoon :p

  Kaukalon sopivuus runkoon adaptereillaon ollut meillä kans ihan must. Säästää selkää kun ei tarvitse koppaa raahata käsissä vaan voi iskeä sen runkoon kiinni. Mihin kaukaloon päädyitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmaljungan NXT90F tyylisiä vaunuja oli yllättävän paljon! Monet todella hyvän oloisia, mutta tuo NXT taisi mennä kuitenkin pienimpään tilaan, joka sitten lopulta ratkaisi. Vielä odotellaan tilausta, mutta en malta odottaa että pääsen kotona testailemaan vaunuja!

   Kaukaloksi valittiin Maxi-Cosi Rock. Väriä en kyllä nyt ees muista... Oli sopivan kevyt ja vauvatukien kanssa vaikutti olevan hyvin säätövaraa beibille! Alkujaan mua kiinnosti Cybexin cloud Q sen vuoksi, kun se menee lähes täysin makaavaan asentoon. Mutta vitsi se oli painava!

   Poista
 4. Hyvä valinta ;) ratasosa meillä myöskin täysin sama ja ollaan kyl tykätty. Meillä turvakaukalona Britax römer ja kans adapterit ja ovat miltei jokapäivä käytössä, niin näppärää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, teilläkinhän on nää samat vaunut! Nää oli kyllä mun lempparit jo pidemmän aikaa, mutta vielä vahvisti sulta saatu positiivinen palaute. :) Musta oli jotenkin superhankalaa miettiä kaukalon valintaa, kun niitä on niin paljon! Aina joku vannoo ehdottomasti jonkun tietyn mallin nimeen. Huh...

   Poista
 5. Olette varmaan jo päässeet rattaita testailemaan, miltä vaikuttavat? Meillä samat tilauksessa.. 🙈 Me myös tilattiin nimenomaan juuri flat istimella, yksin ja ainoastaan lapsen ergonomiqn kannalta (vaikka esteettisesti kuppi ois miellyttänyt enempi).

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!