tiistai 7. elokuuta 2018

Ekat potkut!

Moi kesälomalta! Loma alkaa kohta olla taputeltu ja vitsi mitä kaikkea me ollaan ehditty tehdä!

Ehkä huikeinta lomassa on ollut, että ihan pari päivää edellisen postauksen jälkeen tunsin ensimmäistä kertaa vauvan potkut vaimon vatsalla! Lempparirutiiniksi onkin tullut ne hetket iltaisin, kun käsi vaimon vatsan päällä odottelen että beibi ilmoittaisi itsestään. Ihan mieletöntä. Jokainen potku, jonka tunnen, tuntuu ihan yhtä huikealta kuin kaikki edellisetkin. En malta odottaa, että tavataan vauvan kanssa!

Tuntuu jännittävältä miettiä, millainenkohan persoona meidän vauva on. Välillä tuntuu että vatsassa oleva tyyppi aktivoituu liikkumaan, kun puhun vaimon vatsalle. Olkoon kuviteltua puheelle liikkumista tai ei, niin tuntuu hauskalta ajatella että beibi alkaa tajuta ketä me ollaan! Se on kova tyyppi liikkumaan ja potkimaan aina kun vaimo asettuu aloilleen. Ajankohdasta riippumatta: nukkumaan mennessä, ohjelmia katsellessa TV:stä tai vaikka sohvalla lukiessa. "Taas mua potkitaan" onkin aika yleinen lausahdus vaimon suusta, kun se yrittää rauhassa lepäillä.

Onko teillä raskausaikana voinut päätellä jotain vauvan persoonasta? Onko vaikka joku superaktiivinen kaveri ollut myös syntymänsä jälkeen aina liikkeellä? 

Ihan parasta, että päivä päivältä meidän beibistä tulee jotenkin todellisempi ja enemmän läsnäoleva. Tänä vuonna ei harmita yhtään, että kesä loppuu taas liian äkkiä. Rakastan alkutalvea ja joulua. Tänä vuonna varmaan enemmän, kuin kaikkia aiempia yhteensä.

9 kommenttia:

 1. Meillä ei ole lapsi vielä syntynyt, mutta mahassa vaikuttaa todella aktiiviselta kaverilta. Ja nyt loppuajasta tuntuu, että rytmi on se, että nukkuu päivällä enemmän kuin yöllä. Neuvolasta tuli tietoa, että sama rytmi jää päälle syntymisen jälkeenkin, joten saapa nähdä. Onnea loppumatkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnea myös teille, toivotaan että finaali koittaa mahdollisimman pian (ellei ole jo koittanut?) !

   Meidän mini onneksi vaikuttaa olevan aktiivisimmillaan päivällä, joten toivon todella että sama rytmi pysyy...

   Poista
 2. Oi, ihanaa! Todella kiva kuulla, että olet tuntenut jo liikkeitä vatsan päältä ♥ Meillä mies on yrittänyt muutaman kerran pitää kättä vatsani päällä ja tuntea liikkeet, mutta juuri silloin vauva asettuu aloilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vieläkin aika arpapeliä, että satun pitämään kättä oikeassa kohdassa. Enkä aika ole ihan varma oliko tuntemani "potku" ihan oikea vauvan liike, vai ehkä vaan joku hengityksen aiheuttama "Liike".. :D Haha.

   Poista
 3. Mun poika oli mahassa todella aktiivinen ja on nyt 2-vuotiaana hirvittävän vilkas ja ehtii joka paikkaan nanosekunneissa. Joten kyllä se raskausaika antoi viitettä luonteesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää! En malta odottaa, että päästään tutustumaan meidän vauvaan. :)

   Poista
 4. Vaimolla oli kans vauvan kanssa (kun oli siis vielä masussa) perus ”iltarutiinit”. Vaimo pyöritti aina kättä mun vatsalla ja tähän sintti vastas joka kerta. Sit aina kun vaimo tuli töistä, alkoi myös kovasti potkimaan :D meillä vauva liikku mahassa ihan kamalasti ja lopussa melkein toivo, ettei olis niin kova liikkumaan ku ne liikkeet sattu ja kova menijä lapsi on ollutkin. Ps. Tänään meillä lähdettiin ryömimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onko teidän vauva niin iso, että hän jo ryömii..! Miten se voi olla mahdollista. :D Ihanaa! Joko Sintillä on kova kiire kaikkialle? Ja tietty ehtii äitien silmien ulottumattomiin liian nopeasti? ;)

   Poista
 5. Mulla oli kans istukka etuseinämässä ja vielä rakenneultran aikaan mietin, tuntuuko pieru vai beibi. :D Meidän vauvalla on ainakin säilynyt iltatouhotus. Eli kymmenen aikaan illalla tulee joku viimeinen virtapiikki, jolloin vaikuttaa siltä, että uni on jossain kaukana. Nukahtaa sitten vähän ajan päästä kuitenkin hyvin yöunille. Samaa touhotusta tunnusteltiin raskausaikana aina nukkumaan käydessä. Eli ainakin vuorokauden aktiivisin aika on pysynyt samana!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!