perjantai 13. lokakuuta 2017

Uusi LÄÄKÄRI!

Mitä enemmän me pohdittiin hoitavan lääkärin ajatuksia tästä hoidon jatkumisesta; sitä enemmän ne alkoi ottaa päähän. Alkuun tuntui, että kai ammattilainen tietää mitä tekee ja miten tässä tilanteessa olisi järkevintä edetä. Toisaalta; mehän tosiaan ollaan maksavia asiakkaita ja tässähän tehdään nimenomaan meille lasta. 

Jotenkin kaiken kruunasi se sähköpostiviesti, jossa toinen pariskunta kertoo käyneensä samalla lääkärillä ja mulle jäi siitä viestistä fiilis, ettei sillä meidän hoitavalla lääkärillä välttämättä ole mitään kovinkaan suurta hinkua ihan oikeasti auttaa meitä saamaan lasta. Tai ainakaan hän ei ole kovinkaan kiinnostunut meidän toiveista. Sellainen vaikutelma siitä maanantain puhelinkeskustelusta jäi.

Varattiin kuitenkin alkuviikosta samalle lääkärille aika ultraan ensi viikolle ja vaan tyydyttiin kohtaloon. Jotenkin meitä jäi kuitenkin kaivelemaan se lääkärin tympeä suhtautuminen ja se, että meidän omat toiveet lytättiin heti alkuunsa. Pikkuhiljaa alettiin vaimon kanssa kuitenkin kumpikin tuomaan enemmän ja useammin sitä ilmi, että jos me vaihdettais hoitavaa lääkäriä. Pidetään välikierto. Keräillään vähän omia ajatuksia ja aloitetaan jonkun toisen lääkärin kanssa uudelleen.

Torstaina illalla lyötiin asia lukkoon: vaihdetaan sitä lääkäriä ja pidetään pieni breikki! Mulle tuli heti ihan mieletön helpotus. En ollut edes huomannut, miten paljon ahdisti ja harmitti. Olinkin ihan super täpinöissäni koko työpäivän tänään, kun oltiin sovittu että mun työpäivän jälkeen soitetaan sinne klinikalle. Jännitti ihan ÄLYTTÖMÄSTI! 

Jokunen tovi sitten Helsingin väestöliiton IVF-klinikka ja Felicitas yhdistyi. Parisen viikkoa sitten nämä kaksi porukkaa siirtyi ihan fyysisestikin samoihin tiloihin ja ovat nyt tosiaan ihan todenteolla samaa firmaa. Asiakaspalvelussa vastasi ihana lämminhenkinen tyyppi, joka heti kuunteli jotenkin sydämellisesti. (voiko siis sydämellisesti edes kuunnella? se kuitenkin teki niin!) Esitettiin meidän asia, ja mua jännitti kyllä aika paljon, millainen vastaanotto saadaan.

"Tottakai voitte vaihtaa. Aina voi vaihtaa jos tuntuu siltä. Eikä tarvitse miettiä että joku loukkaantuu tai muutenkaan tästä aiheutuu mitään harmia." En kestä, miten helpottunut olo mulle tuli! Hei meidän pyyntö ei ollutkaan ihan naurettava ja nihilistinen. Vaan ihan normaali! Puhelimessa hoitaja hiukan kyseli millaisia suunnitelmia meillä oli sen edellisen hoitavan lääkärin kanssa sekä kyseli nyt vähän meidän toiveista. Saatiin uusi lääkäri Felicitaksen mukana siirtyneestä lääkäristä ja varattiinkin saman tien ensi viikolle suunnittelukäynti uudelle lääkärille.

Ollaan tosi avoimia sille, miten nyt lähdetään taas etenemään. Tässä on loistavasti aikaa valmistautua ja tehdä suunnitelmia, kun nyt meneillään oleva kierto ei ole edes puolessa välissä. Saadaan vähän myös rentoutua ja lähteä uusin mielin, uuden hoitavan lääkärin kanssa sitä meidän päämäärää kohti! Enkä halua nyt ketään teilata; meillä ei vaan tällä kertaa näkemys kohdannut edellisen hoitavan lääkärin kanssa.

Me ollaan kuitenkin nyt molemmat ihan super tyytyväisiä tähän päätökseen.

8 kommenttia:

 1. Jesjesjes! Kuulostaa hyvältä! Etteköhän te uuden lääkärin kanssa saa hyvän suunnitelman tehtyä! Tsemppiä! :) ja hyvää välikiertoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tää välikiertokin tähän väliin tekee kyllä tosi hyvää. Vähän uudella mielellä saa jatkettua. :)

   Poista
 2. Ihana kuulla noista helpotuksen tunteista. Hienoa, että uskalsitte tehdä päätöksen, joka tuntuu oikealta!

  VastaaPoista
 3. Jes, jes, ihanaa! :) Hyvä te! <3 Kiva kuulla sit kuulumisia, miten uuden lääkärin kanssa menee. Paljon mukavampi jatkaa projektia, kun on itsellä hyvä mieli kaiken suhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kieltämättä ihan eri fiilis nyt jatkaa! :)

   Poista
 4. Hieno homma. Kuulostaa hyvältä ratkaisulta. Oon samaa mieltä, et vaikka insseissä hyppääminen menee, kun sitä tekee, niin välikierrolla huomaa kaiken olleen kuitenkin aika kuluttavaa. Kahden viikon sykleissä odottelu ja kyttäily (tahallinen tai tahaton) pitää kuitenkin virettä yllä. Suunnitellulla välikierrolla ottaa rennosti ja se tekee hyvää. Meilläkin siinä määrin, et välikierron jälkeen kun laskettiin lh+ osuvan 85% todennäköisyydellä epäsopivasti, päätettiin pitää putkeen toinen. Ehtii sitä ens kuussakin vielä.

  Rentoa kiertoa ja tsemppiä teille matkaan! Toivottavasti uuden lekurin kanssa kemiat kohtaa. Kyllä se vaan tekee hommasta aikalailla kevyempää ku tulee kuulluksi ja saa yhteistyön aidosti sujumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Meillä oli kesän alussa olosuhteiden pakosta yksi kierto väliä, ja pidettiin heti perään myös se toinen. Vaikkei siinä kohtaa hoidot tuntunutkaan vielä niin jotenkin kuormittavilta, niin se kahden viikon syklistä irtautuminen teki kyllä hyvää.

   Tsemppiä myös teille! Nautitaan nyt molemmat näistä tauoista - kevyempi mieli taas jatkaa sitten. :) Nyt uuden lääkärin kanssa saadaan ainakin mahdollisuus tuoda meidän omat toiveet ilmi heti aluksi!

   Poista

Kiitos kommentista!